Kalajuhlat

Lohtajan Kalastajainseuran järjestämät perinteiset Kalajuhlat Ohtakarissa 16.07.2017 onnistuivat kaikilta osin erinomaisesti.

Ilma oli aurinkoinen ja lämmin, jopa helteinen.  Maukkaiden kalaruokien houkuttelemina paikalle oli saapunut arviolta noin 1500 henkeä. Iloinen puheensorina  ja nauru täytti Ohtakarin vanhan kalastajakylän tuttavien ja sukulaisten tavatessa toisensa perinteisissä kesäjuhlissa.

Päivän aikana kalajuhlien vierailla oli mahdollisuus osallistua erilaisiin kilpailuihin ja arvontoihin. Toimintaa riitti koko päiväksi. Ja tärkeinhän tietysti oli ruokailu.
Siikavelliä oli keitetty 80 l ja lohivelliä 160 l.  Hiillos- ja savukalat sekä kalavoileivät maistuivat niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin. Arviolta noin 800 kg kalaa tarvittiin näiden herkkujen valmistamiseen.

Perinteiden mukaan Kalajuhlilla iloitaan myös  uudesta Karitummusta. Sunnuntain juhlissa kukkaseppeleen kutreillensa sai  Aune Orjala.  

Tänä vuonna juhlapuheen Kalajuhlilla piti Kalatalouden Keskusliiton Toiminnanjohtaja Vesa Karttunen.

Koko päivän ajan saivat Kalajuhlien vieraat nauttia Harmonikkakerhon musisoinnista.  

Ohtakarin Kalastusmuseoyhdistys järjesti arpajaiset ja kalastusmuseossa vanhojen kalastusperinteiden-ja esineiden esittelyä.  Kalastusmuseoyhdistys haluaa kiittää jälleen kaikkia arpajaisvoittojen lahjoittajia.  Arpajaisten tuotolla tuetaan Ohtakari-kirjahankkeen toteutumista.

Juontajana kalajuhlilla toimi Keijo Palola.  

Kalastajainseura kiittää kaikkia mukana olleita talkoonaisia ja -miehiä.


Lisää kuvia juhliltaaamu

Varhainen aamu ennen vieraiden saapumistaSavustimet lämpenemässä

kokit

Grillit kuumana ja kokit valmiina päivän koitokseen

Valmiita savusiikoja

Juhlaväkeä tulossa laivalla

juhlaväkeä

Juhlat pääsemässä vauhtiin


Kalatiskillä jonoa

Kalatiskillä jonossa

kesäpäivä

Vieraat nauttivat kauniista kesäpäivästä
Pokaalit odottavat voittajia

sihti

Sihtaus


Pääsivulle